Penthouse S, 2018

A general reconstruction of the building was giving an opportunity to connect two buildings and create a new floor plan for a huge apartment in the middle of Vienna. In the L-shape of the layout, we created a special zoning to be able to split the apartment with extra entrance for the young son. Another important feature was the lighting for the art collection, which should get an integrative part of the apartment. For lighting we took OCCHIO as a partner, to use only one type of lamps in different situations from having then flat and seamless in the ceiling or in another version, which can be shifted, in the bedrooms.

The part of the apartment housing the master bedroom and bath is placed underneath the roof of the second building. To restage this space in a new manner, the Austrian painter Otto Zitko developed a huge 3-dimensional wall mural and gives the whole apartment a unique appearance.